Jan 23, 2011

Deluna puding

Yang ni namanya Deluna Puding.Cerewet sikit nak buatnya.Mula- mula kena buat swiss roll dulu then baru buat pudingnya.Nampak cantik dan puding ni sesuai sekiranya dijadikan salah satu dari hantaran perkahwinan , pertunangan takpun sebagai hadiah.Puding ni tak berair tau.Mudah tuk dibawa even untuk long distances. Enjoy gambar yang saya tunjukkan ni ek.
Ni close up.Kalau nak tempah contact saya ek.

Creme puff

Creme puff ni selalu saya buat . Ni buat untuk makan- makan ngan family hari tu. Nanti saya attachedkan resepinya .
Close up .Apa yang saya suka bab buat Creme Puff ni, tika tunggu dia masak, wah seronok sangat tgk dia naik menggunung. Sedap jek bila masuk lam mulut.Puas rasanya.

Happy New Year 2011

Salam, ni entry pertama saya .Salam perkenalan.Tak terlambat rasanya untuk saya wish tahun baru kan, walaupun kita dah hampir mencecah bulan Febuari.Saya Anne dari Kuala Trg.Masak dan try resepi baru itu memang jadi hobi saya.Selain bz dengan tugas harian saya di ofis ,saya akan tetap luangkan masa untuk cuba resepi baru yang saya minati dan buat masa sekarang sedang giat menambah ilmu masakan. he he .Kalau nak tempah- apa- apa pun boleh gak ngan saya tapi apa yang saya mampu buat la.Apapun, saya harapkan semoga kita semua diberkati hendaknya dan semoga   azam saya tahun 2011 ini akan tercapai dan sama- sama kita kongsikan ilmu di ruangan blog yang tak seberapa  ni..Amin.